Gadekampe i Tunis ved USAs ambassade
Demonstranter forsøgte at trænge ind den amerikanske ambassadebygning i Tunis.

Tunesisk politi anvende onsdag tåregas mod hundredvis af salafister, som aktionerede uden for USA's ambassade i Tunis for at vise deres vrede over en film, som kaldes en krænkelse af islam, skriver AFP.

En fotograf fra det franske nyhedsbureau siger, at omkring 300 demonstranter forsøgte at trænge ind gennem ambassadebygningens porte, efter at de i flere timer havde demonstreret fredeligt.

Demonstranterne, som omfattede både mænd og kvinder, bar sorte og hvide salafistflag.

Udsendte politifolk anmodede om at få sendt forstærkninger ud til den i forvejen godt sikrede ambassadebygning.

I en lang række muslimske lande har der været voldsomme reaktioner og protester mod filmen, og USA's ambassadør og tre andre er blevet dræbt i Benghazi i det østlige Libyen - angiveligt som en reaktion på filmen.

Ambassadør Christopher Stevens var på et kort besøg i Benghazi, da konsulatet blev angrebet af mellem 1500 og 3000 mennesker, der krævede den islamkritiske film fjernet fra nettet, skriver tv-stationen al-Jazeera.

To af ambassadørens sikkerhedsfolk omkom også, da bygningen angiveligt blev ramt af en granat og brød i brand. En ansat ved konsulatet omkom også, men dennes nationalitet er endnu ikke kendt onsdag eftermiddag.

En talsmand for den libyske regering anklager militante grupper, der er loyale over for Libyens tidligere diktator Muammar Gaddafi, for at stå bag drabene.

"Innocence of Muslims", som filmen kaldes, er produceret af en israelsk-amerikaner, der beskriver islam som "kræft" og afbilder profeten Muhammed i seng med kvinder, skriver Wall Street Journal.

/ritzau/AFP