Fyret Vestas-chef scorede kassen: Fik 40 mio. i hemmeligt forlig
Den tidligere finansdirektør i Vestas, Henrik Nørremark, der blev fyret for fem år siden, fik frataget sin fratrædelsespakke og efterfølgende meldt til Bagmandspolitiet, Foto: bt-jga/Scanpix/arkiv
I den pikante sag mellem Vestas og den fyrede direktør Henrik Nørremark blev der indgået et forlig, som kostede Vestas 31 millioner kroner plus sagsomkostninger.

Finansmediet Børsen er kommet i besiddelse af dokumenter, der viser, at den danske vindmøllegigant Vestas' voldsomme brud med tidligere finansdirektør Henrik Nørremark kostede virksomheden 40 millioner kroner.

Børsen skriver, at Henrik Nørremark fik de mange penge i et hemmeligt forlig i februar 2016. Og at det var Vestas' indiske samarbejdspartner RRB, som betalte Henrik Nørremark et beløb svarende til næsten 31 millioner kroner.

De 31 millioner kroner var en del af et forlig i en pikant sag, hvor Vestas for fem år siden fyrede Henrik Nørremark og meldte ham til Bagmandspolitiet for groft mandatsvig.

Vestas beskyldte Henrik Nørremark og RRB for sammen at have trukket 140 millioner kroner ud af Vestas, men Bagmandspolitiet mente ikke, der var sket noget kriminelt.

Henrik Nørremark lagde sag an mod Vestas for uberettiget fyring og stillede krav om om 8,5 millioner kroner i erstatning for uberettiget bortvisning. Han krævede desuden et millionbeløb i kompensation for mistede aktieoptioner.

Udover de 31 millioner kroner har Henrik Nørremark fået ni millioner kroner til betaling af advokater og rådgivere.

Forliget blev indgået få dage før, de to parter skulle have mødt hinanden i retten.

"Efter vellykkede forhandlinger mellem parterne er der indgået et fortroligt forlig, som er til fuld og endelig afgørelse af samtlige tvister mellem parterne i de relevante jurisdiktioner", skrev Vestas efter det hemmelige forlig i februar 2016 i en meddelelse til fondsbørsen.

Henrik Nørremark bor i dag i USA.