Fuglsang forklarer VM-nedtur: Dårligt vejr
VM-enkeltstarten endte med en skuffende placering som nummer 37 til Jakob Fuglsang, der var eneste dansker.

Regnen og vejret må bære en del af skylden for, at Jakob Fuglsang skuffede med en for ham beskeden placering som nummer 37 på VM-enkeltstarten i Holland onsdag.

Den danske cykelrytter mener i hvert fald, at de våde og glatte veje, mens han gennemførte den 45 kilometer lange rute, kostede dyrebar tid.

- Vejret var med til at gøre det. Jeg startede lige efter, det holdt op med at regne, så vejene var godt våde specielt ud af byen ved fodgængerovergange og hvide striber. Så jeg listede ud af byen, siger Jakob Fuglsang.

Danskeren sluttede 4.18,37 minutter efter vinderen Tony Martin, hvilket han ikke var tilfreds med.

Radioshack-rytteren fra Silkeborg er overrasket over, at han slutter så langt efter den tyske vinder. Sidste år blev Fuglsang nummer 10 ved VM - også efter Tony Martin.

- Når jeg ser på, hvor mange watt, jeg har trådt, så er det måske 10 watt fra, hvad jeg kan forvente at præstere over en time, siger Jakob Fuglsang, som vurderer den forskel til at være relativt lille.

- Gennemsnittet falder selvfølgelig lidt, fordi jeg bliver nødt til at liste gennem svingene, så alt i alt har regnen noget at sige, men det er svært at sige, hvad det var blevet til uden regnvejret.

Danskeren var også ved at vælte et par gange undervejs, men de episoder blev ikke rigtigt kostbare i forhold til sluttiden.

- Jeg var ved at stå på hovedet allerede på vej ned ad startrampen, da baghjulet smuttede.

- Og der, hvor Marco Pinotti styrtede, var jeg også ude i græsset, men jeg klarede den bedre, end han gjorde. Jeg var bare i græsset, og jeg nåede lige at få den bremset, før jeg røg i hegnet. Jeg fik den lige drejet, siger Jakob Fuglsang.

Jakob Fuglsang er også med i søndagens linjeløb sammen med Matti Breschel og Chris Anker Sørensen.

/ritzau/