Franskmænd og briter forskanser kanaltunnel efter uro
120 franske betjente er beordret til Calais, og den britiske regering har afsat flere penge til sikkerhed.
Parlamentet i London har afsat yderligere syv millioner pund til at sikre Eurotunnel, mens Frankrig sender flere politifolk til kanaltunnelen.
Parlamentet i London har afsat yderligere syv millioner pund til at sikre Eurotunnel, mens Frankrig sender flere politifolk til kanaltunnelen. Foto: Thibault Camus/AP

Frankrig har besluttet at styrke beredskabet ved Eurotunnel massivt efter de seneste dages mange forsøg på ulovligt at passere tunnelen under Den Engelske Kanal.

Indenrigsministeriet oplyser, at man vil sende yderligere 120 politifolk til Calais for at sikre passagen.

Også det britiske parlament har besluttet at styrke sikkerheden ved Eurotunnel ved at tilføre syv millioner pund til indsatsen.

Natten til tirsdag og igen natten til onsdag forsøgte store grupper af migranter at komme fra Frankrig til Storbritannien via tunnelen. Ifølge franske myndigheder var der tirsdag tale om 2000 migranter og onsdag var der ud på eftermiddagen allerede talt 1500.

En migrant omkom onsdag. Det er det niende dødsfald på to knap måneder.

De to lande holdt tirsdag et krisemøde om den tilspidsede situation ved Den Engelske Kanal.

Britiske myndigheder fortæller, at de to lande vil styrke samarbejdet.

Blandt andet er landenes regeringer blevet enige om at hjælpe hinanden med at sende migranter hjem til deres oprindelsesland, hvis de har fået afslag på asyl.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.