Frankrig hjælper syriske afhoppere
Fransk udenrigsminister bekræfter rolle ved syrisk generals flugt og har drøftet landets fremtid med ham.

Frankrig har hjulpet afhoppere i Syrien og vil hjælpe flere fremtrædende modstandere af regimet under præsident Bashar al-Assad ud af landet - deriblandt general Manaf Tlas. Det siger den franske udenrigsminister, Laurent Fabius.

- Vi har tidligere hjulpet et antal afhoppere, men jeg vil ikke gå i detaljer, siger Fabius, som tirsdag redegjorde for udviklingen i parlamentets udenrigskomité.

- Det er vores rolle. Vores folk er aktive, siger han om de aktuelle afhopninger.

Tlas, som er et tidligere meget højtstående medlem af Assads regime, sagde mandag, at han hoppede af i juli med hjælp fra franske specialstyrker.

Udtalelserne fra Fabius er den første offentlige bekræftelse af Frankrigs rolle i forbindelse med den syriske generals flugt.

Fabius siger, at han har haft drøftelser med Tlas om Syriens fremtid, fordi Paris ønsker at hjælpe dem, der vil flygte og bekæmpe Assad udefra.

Den franske avis Le Figaro skrev i sidste uge, at Frankrig har hjulpet ved 12 afhopninger.

Der er endnu ingen tegn på, at medlemmer af indercirkelen omkring Assad vil hoppe af.

Den består overvejende af alawitter. Franske diplomater siger imidlertid, at et antal fremtrædende alawitter vil hoppe af, men at de tager sig tid, da det er vanskeligt at få deres familier med ud af landet.

/ritzau/AFP