Formula E-chef vil have løb til København
Et racerløb med elektriske biler i København kan blive en realitet i 2014, hvis motorsport-chef får sin vilje.

Forestil dig en masse elbiler suse om kap med 250 kilometer i timen på H.C. Andersens Boulevard i København.

Det kan blive en realitet, hvis Formula E's nye direktør, Alejandro Agag, får sin vilje og får et af de 10 løb i den nye klasse til København i 2014.

- Vi vil også udvælge en række byer i Europa, og her er de nordiske lande meget vigtige, fordi de går op i et bæredygtigt miljø, og befolkningen er interesseret i miljøet, siger Alejandro Agag.

Den spanske Formula E-chef er sikker på, at mindst et af løbene i den nye motorsport-serie bliver afviklet i et af de skandinaviske lande.

- København er absolut en mulighed og vil være en fantastisk by at afholde et af løbene i. Vi vil i løbet af de næste par uger kontakte borgmestrene i de byer, vi har i tankerne.

- Og København er helt sikkert med på listen over de muligheder, vi skal have undersøgt, siger Alejandro Agag.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), kan se frem til at blive kontaktet af Formula E-ledelsen, som gerne vil afvikle løbene centralt i europæiske storbyer.

- Vi vil kontakte borgmesteren og spørge, om han kunne være interesseret i at få et grønt og miljøvenligt Formula E-løb til Københavns gader.

- Det vil være en god mulighed for at lave noget sjovt og spændende, men samtidig miljømæssigt bæredygtigt, forklarer Alejandro Agag.

Det internationale motorsportsforbund (FIA) støtter op om idéen. Fem af de 10 løb vil blive kørt i USA og andre ikke-europæiske lande.

/ritzau/