Forhandlinger om græsk gæld går trægt
Fortsat stor afstand mellem den græske regering og den internationale trojka, der skal låne grækerne penge.

Forhandlinger en gældssanering mellem den græske regering og den internationale trojka, der skal låne grækerne penge er langt fra færdige og går trægt.

Det siger en talsmand for regeringen i Athen.

Repræsentanter for trojkaen, der består af EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank, ECB, og Den Internationale Valutaunion, IMF, er i øjeblikket i Athen for at vurdere, om grækerne er i gang med at gennemføre de krævede reformer og offentlige nedskæringer.

Trojkaen skal udarbejde en rapport, der afgør, om trojkaen vil udbetale et lån på 90 milliarder kroner, som Grækenland har brugt for for at undgå statsbankerot.

- De har nogle indvendinger mod en del af vore forslag. De ønsker flere detaljer for at forstå den, siger en unavngiven embedsmand i Athen.

Embedsmanden siger, at trojkaen vil afvise den græske krisepakke, hvis ikke regeringen kommer med flere detaljer.

- Vi er ikke færdige med noget. Vi forhandler fortsat, siger embedsmanden.

Lederen af IMF's gruppe, Poul Thomson, siger, at mødet med den græske regering søndag var "god".

Den seneste krisepakke, som den græske premierminister, Antonis Samaras, endnu ikke har fået fuld opbakning til i sin samlingsregering, indeholder endnu en runde nedskæringer af offentlige ansattes løn og pensioner.

Lørdag demonstrerede tusinder af grækere mod den ny krisepakke, som de mener er urimelig.

Det er planen, at trojkaen i slutningen af september eller begyndelsen af oktober afgør, om Grækenland skal have et nyt lån.

/ritzau/Reuters