Forbrydelsen skruer op for det hele
Den sidste "Forbrydelsen" på DR bliver mere dyster end før og umulig at gennemskue, fortæller Sofie Gråbøl.

Når det første afsnit af "Forbrydelsen 3" bliver sendt søndag aften, er det tredje gang, at et lig dukker op hos vicepolitikommissær Sarah Lund og viser sig at være alt andet end tilfældigt.

- Til den sidste omgang har vi skruet op for alle parametre, lover Sofie Gråbøl, der igen spiller Sarah Lund.

Det dystre univers, som "Forbrydelsen" udspiller sig i, ruller for tredje og sidste gang hen over de danske tv-skærme og slutter trilogien om vicepolitikommissæren.

- Det har været specielt for mig at spille Sarah Lund, for hun er en rolle, som jeg har fulgt i snart syv år. Alligevel synes jeg stadig, hun er interessant, siger Sofie Gråbøl til Ritzau.

Den alsidige skuespillerinde finder sig godt tilpas i både de komiske og de alvorlige roller, men "Forbrydelsen" vil alligevel altid stå som noget særligt for Gråbøl.

- Jeg føler mig hjemme i den dystre verden af mord og politiarbejde, den føles ikke dyster at være i, forklarer hun.

Men et job hos politiet bliver det nok ikke til for Sofie Gråbøl. Hun erkender, at hun ikke har samme flair for at gennemskue mordgåder, som hendes sweater-klædte alter ego.

- Jeg har ikke gættet mordgåden nogen af de tre gange, jeg har altid været galt på den, griner hun, men slår fast, at hun ikke var den eneste, som ikke havde gennemskuet plottet, før de nåede til seriens allersidste afsnit.

- I år var der ingen, som havde gennemskuet, hvem morderen var, siger Sofie Gråbøl til Ritzau.

Søndag aften ruller det første af 10 afsnit over skærmen. Herefter er det farvel til Sarah Lund både for seerne og Sofie Gråbøl.

- Det bliver da vemodigt, for serien er fantastisk, men nu har vi fortalt historien færdig, siger Sofie Gråbøl.

"Forbrydelsen 3" bliver sendt på DR1 klokken 20.

/ritzau/