For meget kaffe kan gøre dig tosset

Det er fristende at drikke en masse kaffe, når man er på job, men nu forskning viser, at for meget kaffe har en uheldig bivirkning.
Det er nu rart med en kop frisk og varm kaffe, men drikker du for meget, kan ende som en tosse, alle kollegerne er bange for.
Det er nu rart med en kop frisk og varm kaffe, men drikker du for meget, kan ende som en tosse, alle kollegerne er bange for. Foto: www.colourbox.com

Mocca Masteren er ikke din ven, den kan blive din fjende, hvis du får et for tæt forhold til kaffemonsteret.

Vi elsker den varme og brune drik, og arbejdsgiveren har bare at sørge for, at der er en kaffemaskine på arbejdspladsen. Men ny forskning viser nu, at for meget kaffe kan ende i psykose-lignende symptomer.

Ifølge en undersøgelse, som La Trobe University i Melbourne, Australien, har foretaget, kan mere end fem kopper om dagen ende med særdeles uheldige bivirkninger.

Det betyder blandt andet, at man risikerer at se ting, der ikke er der og høre mystiske ikke-eksisterende lyde. Skriver Daily Mail.

Undersøgelsen bygger på 92 frivillige. Efter en kæmpe kaffefest hørte deltagerne pludselig juleklassikeren "White Christmas". Problemet er bare, at der kun blev spillet såkaldt hvid støj, som man kender det fra 'sne' på sit tv.

"Vi sagde til dem, at der måske var bidder af sangen ?White Christmas? i den hvide støj, og kunne de høre den, så skulle de trykke på en knap. Sangen var bare ikke en del af den hvide støj, så vi fandt ud af, at folk med højt stressniveau og med meget koffein i kroppen troede, at de hørte sangen," siger Simon Crowe, der er professoren bag undersøgelsen, til Daily Mail.

Så pas på med at drikke litervis af kaffe, for du risikerer, at du hører chefen bede dig om en kedelig arbejdsopgave, han aldrig i virkeligheden har bedt dig om.

Kilde: Daily Mail

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.