Fogh står fast på motorvejsplaner
Uanset borgernes protester kommer der en motorvej gennem Silkeborg, sagde statsministeren på et borgermøde torsdag aften.

Motorvejen mellem Herning og Århus kommer til at gå gennem Silkeborg uanset borgernes protester.

Det slog statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) fast torsdag aften på et borgermøde i Silkeborg, oplyser TV 2 Nyheder.

Både borgere i Silkeborg og flere medlemmer af Venstre er utilfredse med, at regeringen har valgt en løsning, hvor den nye motorvej bliver ført gennem Silkeborg, i stedet for den alternative mulighed: En motorvej tværs over den fredede Gudenådal.

»For at sige det lige ud: Den natur vil jeg ikke være med til at smadre. Jeg vil ikke være med til at pløje en motorvej gennem så smukt et sted,« sagde statsministeren.

Han afviste også muligheden for en tunnel under Gudenådalen, fordi den vil være for dyr og skade naturen for meget.

Statsministeren lovede dog at se på, om der kan sættes penge af til at formindske den støj og den miljøbelastning, som borgerne i Silkeborg frygter, at motorvejen vil medføre.

De 1800 borgere, der var mødt op til mødet, var ikke tilfredse med statsministerens udmelding. De protesterede ved højlydt at pifte og råbe af statsministeren. Anders Fogh Rasmussen blev blandt andet beskyldt for at »voldtage« Silkeborg, og ophidsede borgere kaldte statsministeren »en rigtig miljøhippie«, oplyser TV 2 Nyhederne.

Regeringens lovforslag om motorvejen gennem Silkeborg bliver fremsat til januar.