Fodboldklubben Lyngby diskriminerer mænd
Gratis adgang til kvinder ved en superligakamp, mens mændene skulle betale, er i strid med ligestillingsloven.

Det var i strid med ligestillingsloven, da Lyngby FC gav kvinder gratis adgang til Superligakampen mod AGF den 22. oktober 2011, mens mænd skulle betale 100 kroner for at se fodbold på stadion.

Det har Ligebehandlingsnævnet afgjort på et møde den 16. august, men afgørelsen er først blevet offentliggjort nu.

- Det fremgår af ligestillingsloven, at ingen må udsætte en person for direkte eller indirekte forskelsbehandling på grund af køn. Nævnet finder, at indklagede ikke har bevist, at ligebehandlingsprincippet ikke blev krænket, skriver nævnet i afgørelsen.

Den gratis adgang til kvinder var en del af Kræftens Bekæmpelses kampagne "Støt Brysterne".

Manden, der klagede, er enig i, at arrangement støttede et godt formål. Han mener dog, at klubben kunne tage initiativer, der støtter et godt formål, uden at der diskrimineres.

Det eneste, klageren mødte, da han klagede over forskelsbehandlingen på stadion, var en "spydig bemærkning" fra billetkontrolløren.

Det lykkedes Lyngby FC at indsamle omkring 27.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse ved kampen. Klubben havde ikke nogen "egen vinding" ved det pågældende arrangement.

- Indklagede (Lyngby FC, red.) oplyser i øvrigt, at billetfolkene var instruerede om, at mandlige tilskuere som følte sig krænkede på grund af deres køn ved den pågældende kamp, skulle lukkes gratis ind, skriver nævnet.

Klubben oplevede imidlertid ingen tilfælde, hvor mænd følte sig krænkede.

/ritzau/