Fodboldens feriepengesag afgøres tirsdag
Efter lang tids venten er der udsigt til en afgørelse i den såkaldte feriepengesag på tirsdag.

I halvandet år har det været uklart, om flere danske superligaklubber skal have en efterregning, fordi de uberettiget har undladt at betale feriepenge af blandt andet spilleres sign-om fees.

Men på tirsdag 11. september klokken 14 bliver klubber og spillere klogere på, om nogen er blevet snydt.

Da offentliggør Fodboldens Voldgiftsret nemlig kendelsen i den såkaldte feriepengesag, hvor tre tidligere Brøndby-spillere i skikkelse af Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericsson har været brugt i prøvesager.

- Det er en kerneopgave for Spillerforeningen at indgå en overenskomst for spillerne og efterfølgende sikre, at spillerne får, hvad de har krav på efter overenskomsten.

- Derfor ser vi med spænding frem til at modtage kendelsen i denne sag, siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland i en pressemeddelelse.

For Brøndbys vedkommende skulle kravet mod klubben være 23 millioner kroner inklusive renter, men flere andre klubber kan også risikere at ende med en stor efterregning, hvis voldgiftsretten giver spillerne medhold.

AaB, Sønderjyske og Esbjerg skulle også være blandt de klubber, der ikke har afregnet feriepenge af bonusser, som bliver udbetalt ud over den faste løn.

Det er alle kontrakter indgået siden 2004, hvor Spillerforeningen og Divisionsforeningen indgik en overenskomstaftale, der er i spil i sagen.

/ritzau/