Flest foretrækker Fogh
Helle Thorning-Schmidt har godt fat i de unge vælgere, men i det samlede billede ønsker er det fortsat Anders Fogh Rasmussen, der har størst opbakning som statsministerkandidat.

Trods vigende opbakning til regeringspartierne og støttepartiet, Dansk Folkeparti, viser en ny meningsmåling foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten, at der fortsat er størst opbakning til Anders Fogh Rasmussen (V) som statsminister.

Mens 28,5 procent af vælgerne peger på Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, som deres foretrukne statsministerkandidat, er der således godt 41 procent, der foretrækker, at Fogh Rasmussen bliver siddende.

Målingen rokker samtidig ved forestillingen om, at den nuværende statsminister har svært ved at få kvindelige stemmer. Knap 34 procent af de danske kvinder peger på Fogh, mens der er færre kvinder, nemlig 29,5 procent, der peger på Thorning-Schmidt.

Til gengæld er der blandt de unge markant større opbakning til den socialdemokratiske statsministerkandidat. Blandt vælgere mellem 18 og 25 år er der 36 procent, der vil have Helle Thorning-Schmidt i statsministerstolen, mens der i samme vælgergruppe blot er 25 procent, der vil fortsætte med Fogh. Når han alligevel vinder i det samlede billede, skyldes det blandt andet, at han har langt bedre tag på de ældre vælgere end Helle Thorning-Schmidt.