Flere venstrefløjs-sager på vej i retten
Flere venstrefløjsaktivister er allerede tiltalt i sager om politisk motiveret vold og hærværk.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) anholdt natten til onsdag 14 personer - både mænd og kvinder - der har tilknytning til det venstreekstremistiske miljø i København.

Det er PET's opfattelse, at de i løbet af natten ville slå til og begå politisk motiveret hærværk rettet mod politi og andre offentlige myndigheder.

De anholdte er i alderen fra 16 til 48 år.

Det er ikke første gang PET slår til mod det venstreradikale miljø. To andre sager verserer i øjeblikket ved de danske domstole.

I april 2010 anholdt PET en dengang 24-årig mand og sigtede ham for at have opbygget et arkiv over politiske modstandere.

Manden har efter PET's opfattelse forbindelse til den venstreradikale gruppering Antifascistisk Aktion (AKA).

Manden sidder ikke længere varetægtsfængslet, men selv om det er mere end to år siden, at han blev anholdt, har politiet endnu ikke besluttet, om der skal rejses tiltale i sagen.

Den 26. april 2011 anholdt PET fire mænd, mens de var i færd med at gennemføre et brandattentat mod Politiskolen i Brøndbyøster ved København.

Kort efter anholdt PET endnu en mand med tilknytning til gruppen.

Anholdelserne ved Politiskolen var kulminationen på flere måneders intensiv efterforskning mod gruppen, der foregik i et tæt samarbejde mellem PET og de sjællandske politikredse, som gennem et års tid var hærget af brandattentater.

De fem er tiltalt for at stå bag 11 brandattentater og planer om flere, blandt andet mod Udenrigsministeriet, Christiansborg, Justitsministeriet og Integrationsministeriet.

Tre af de terrorsigtede venstrefløjsaktivister er siden blevet løsladt, og Højesteret skal i nær fremtid tage stillig til, om også de to sidste skal løslades.

Nævningesagen mod de fem starter den 29. oktober i Københavns Byret.

/ritzau/