Flere indvandrere til Danmark end nogensinde

Der er kommet op mod 20.000 udlændinge til Danmark for at arbejde i 2006. Aldrig før er der kommet så mange indvandrere på et år.

Indvandrerne er strømmet til Danmark. Særligt østeuropæere har krydset grænserne for at arbejder her i 2006, som slår alle tidligere rekorder for indvandring. I år er der nemlig kommet op mod 20.000 indvandrere til Danmark for at arbejde, og det er ifølge Danmarks Statistik det højeste antal nogensinde, skriver Jyllands-Posten.

Ud af de 20.000 indvandrere er der kommet cirka 7.000 fra Polen, som siden 1. maj 2004 har kunnet kommet ind i landet, hvis de i forvejen har sikret sig et arbejde. Manglen på arbejdskraft har trukket flere udenlandske hænder til Danmark end i slutningen af 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne, hvor tyrkere, pakistanere og jugoslaver blev hentet til landet.

Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) advarer mod at gentage fortidens fejl fra den sidste bølge af indvandring:

»Dengang var man ikke tilstrækkelig opmærksom på, hvad familiesammenføring havde af konsekvenser i forhold til ghettodannelser og parallelsamfund. Vi skal sikre, at de nye borgere bliver en aktiv del af det danske samfund og ikke kommer til at leve en marginaliseret tilværelse som visse andre grupper fra tidligere indvandrernationer,« siger Rikke Hvilshøj til Jyllands-Posten.

Blandt de 20.000 registrerede indvandrere er borgerne fra de nordiske lande ikke talt med, da de ikke behøver opholdstilladelse for at være i Danmark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.