Flåden indrømmer UFO-hændelse

Verden
USS Nimitz' piloter observerede en UFO, som aldrig er blevet forklaret. (Foto: Scanpix)

En af de mest berømte UFO-observationer er stadig hemmeligstemplet "til beskyttelse af befolkningen" hedder det nu i en officiel udtalelse.

Tilbage i november 2004 observerede piloter fra hangarskibet USS Nimitz ude i rum sø i Stillehavet noget meget mærkværdigt: Et stort ovalt Tic-Tac-formet fartøj, som ikke opførte sig som noget, de nogensinde havde set før – eller siden.

En af piloterne, Chad Underwood, beskriver det således for nyligt til New York Magazine:

– En af vores piloter,  var lige landet på hangarskibet og briefede os om, at han havde set et stort ovalt fartøj, som dykkede ned under havoverfladen, kom op igen og skød en vanvittig fart. Officererne havde allerede set "noget på deres radar" på skibet, og beordrede seks fly ud mod objektet igen.

– Pludselig fik jeg et glimt på min radar, som viste et Tic-Tac-formet objekt 30 km. væk, fortæller Underwood, som straks satte efter det. Han fik det låst ind på sit målsøgende radar og begyndte at optage en video, som det er kutyme. 

Det officielle billede af UFO'en, som flåden i dag siger, at det er ægte, men oplysningerne er hemmeligstemplede.

Mod fysikkens love

– Det som chokerede mig var, hvor helt igennem bizart fartøjet bevægede sig. Det var i 50.000 fods højde (ca. 15 km.) det ene øjeblik og på et splisekund var det lige over vandoverfladen, det kan ikke lade sig gøre for noget kendt fartøj. For lige meget om et fartøj er bemandet eller ubemandet, skal det jo holde sig inden for fysikkens love, og det gjorde dette slet ikke. Der var heller ikke nogen motor eller udstødning at observere, men der var en varme-sporing omkring det.

Flere andre piloter observerede det ligeledes, og hændelsen blev allerede året efter lækket til offentligheden, men flåden har aldrig indrømmet noget før i 2017, hvor US Navy's Office of Naval Intelligence modstræbende oplyste, at der havde været en uforklarlig hændelse på det tidspunkt, og den lækkede video med den TIC-Tac-formede tingest på radaren var ægte, men de mange flere oplysninger var hemmeligstemplede.

Nyt skræmmende svar fra flåden

Men forleden kom der nye oplysninger i sagen. Efter flere ihærdige uafhængige eksperter, medier og fagfolk har søgt indsigt i sagen og via officielle ansøgninger til flåden om at få frigivet flere dokumenter i sagen igennem den såkaldte Freedom of Information Act, lød noget af det lange svar til dem i december således:

"Der er en del materiale, som er klassificeret TOP SECRET. En undersøgelse af disse indikerer, at der er en god grund til at klassificere disse og arkivere dem under Executive Order 13526, og vi skønner at publiceringen af disse vil skabe meget alvorlige og uoprettelige skader til den nationale sikkerhed af USA"

Senere står der: "Disse oplysninger kan skabe stor stress blandt verdens befolkning...."

Piloten Chad Underwood siger selv, at han ikke vil spekulere i, om det var fremmede væsener fra en anden planet eller hvad det var, han så den dag over Stillehavet, men en ting er sikkert, siger han:

– Det var, hvad man officielt kalder en UFO. For det var – og er den dag i dag – et uidentificeret flyvende objekt.  

Piloten Chad Undewood, som optog objektet i en lang og meget detaljeret video, som flåden stadig hemmeligholder. Foto: Instagram

 

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald