Fireårig pige identificerer dræbte forældre
Sag om dræbt irakisk-britiske familie i Frankrig bliver stadig mere mystisk. Politiets teorier holder ikke.

Den fireårige pige, der har overlevet et opsigtvækkende skyderi i de franske alper, har bekræftet, at tre af de dræbte er hendes far, mor og bedstemor, siger anklageren, der leder efterforskningen, på et pressemøde fredag.

Zeena al-Hilli var dog ikke i stand til at hjælpe de franske myndigheder videre i efterforskningen af onsdagens massakre, der også kostede en tilfældigt forbipasserende cyklist livet.

Hun vil snart blive sendt tilbage til Storbritannien, hvor familien var bosat, siger Eric Maillaud på et pressemøde.

Han siger også, at broren til den 50-årige Saad al-Hilli nægter, at der skulle have været nogen uoverensstemmelser med dem. Det var ellers en af politiets teorier.

Eric Maillaud siger, at Saad al-Hillis bror henvendte sig til de britiske myndigheder, da han hørte nyheden om angrebet, og han vendte tilbage, da han hørte, at der skulle være tale om en broderlig tvist.

- Han sagde til politiet: "Jeg har ingen konflikt med min bror", siger anklager Maillaud på pressemødet, hvor han også forklarer de tilstedeværende, at familien er "fuldstændig ukendt" hos efterretningstjenesterne.

Den pensionerede Royal Air Force-pilot, som fandt ofrene i de franske alper kort efter, at de var blevet skudt, så en grøn eller en mørk firehjulstrækker køre fra stedet, oplyser Erik Maillaud videre.

Fransk politi står uden motiv til det firedobbelte drab, og der er indtil videre heller ingen hjælp at hente hos Zeena al-Hillis syvårige søster Zainab, der er indlagt på sygehuset i Grenoble med skudsår i skulderen og et åbent kraniebrud efter angrebet.

- Hun er stadig under lægeligt opsyn. Lægerne har absolut ikke givet politiet grønt lys til at afhøre hende. Hvis og når det sker, vil der være britiske diplomater til stede, siger Maillaud.

De fire personer blev onsdag fundet dræbt af skud i nærheden af landsbyen Chevaline. Siden har politiet arbejde på højtryk, og den franske præsident, François Hollande, lovede torsdag i London, at "alt ville blive gjort" for at fange gerningsmændene.

/ritzau/AFP