Finanstilsynet politianmelder Pandora
Smykkekoncernen er blevet politianmeldt for at komme for sent med en nedjustering af forventningerne til årets resultat. Foto: Colourbox.dk
Finanstilsynet har politianmeldt Pandora A/S for at komme for sent med en nedjustering af forventningerne til årets omsætning i august 2011.

Den fallerede smykkegigant Pandora A/S er blevet politianmeldt af Finanstilsynet for at offentliggøre forventninger til årets omsætning for sent.

Pandora nedjusterede 2. august 2011 sine forventninger til årets omsætningsvækst fra "mindre end 30 procent" til nul procent.

Men ifølge Finanstilsynets politianmeldelse havde Pandora senest den 18. juli så specifikke oplysninger, at selskabet ikke længere kunne fastholde de tidligere offentliggjorte forventninger om omsætningsudviklingen.

Tilsynets vurderer derfor, at der udover nedjusteringen den 2. august 2011 burde være offentliggjort en nedjustering senest den 18. juli 2011.

"Sagen understreger hvor vigtigt det er, at selskaberne er lige så hurtige til at nedjustere, når resultaterne udebliver, som de er til at opjustere, når det går godt for forretningen," udtaler vicedirektør Julie Galbo i en pressemeddelelse.

"Investorerne skal kunne handle i tillid til, at selskaberne er konsistente i deres udmeldinger, og til at der til enhver tid er korrekt og opdateret information i markedet," tilføjer hun.

Politianmeldelsen har været forelagt Fondsrådet.

Finanstilsynet politianmeldte sidste år Nordea for ikke at oplyse om sit ejerskab i smykkegiganten Pandora A/S i en investeringsanalyse.