Filmdirektør tror på dansk Oscar-chance
Holdet bag "En kongelig affære" har den gennemslagskraft, der skal til for at gå hele vejen.

Når en komité under Det Danske Filmstitut fredag valgte "En kongelig affære" som dansk Oscar-bud, hænger det sammen med, at filmen allerede har bevist sit internationale potentiale. Det fastslår instituttets direktør, Henrik Bo Nielsen.

- Den har allerede klaret sig flot internationalt, blandt andet på august og septembers nordamerikanske festivaler. Dermed har den vist, at den har musklerne til at gå hele vejen, siger Henrik Bo Nielsen.

Han understreger samtidig, at der var et ekstra stærkt felt i år.

- Vi ville meget gerne have sendt mere end en film af sted i år, siger han med henvisning til, at "En kongelig affære" blev udvalgt foran film fra de to Oscar-vindere Susanne Bier og Bille August.

- Det handler om, at den har en utrolig stærk historie, som bliver fortalt af nogle fantastiske skuespillere. Det vidner om styrke, at skuespillerne internt var i konkurrence med hinanden i forbindelse med filmfestivalen i Berlin, siger Henrik Bo Nielsen.

Den danske filmdirektør erkender blankt, at der skal mere end en god film til at gå det sidste stykke vej. Nu starter nemlig hele den lobbyproces, der også skal til, hvis man skal kante sig vej gennem den langstrakte amerikanske udvælgelsesproces.

- Men holdet har også her vist styrke. De har vist, at de evner at få den internationale presse i tale, så jeg tror på dem, siger Henrik Bo Nielsen.

/ritzau/