Film får Afghanistan til at lukke YouTube
Afghanistan forbyder YouTube i et forsøg på at forhindre befolkningen i at se omstridt Muhammed-film.

For første gang nogensinde har Afghanistans regering blokeret for den populære hjemmeside YouTube.

Det sker i et forsøg på at forhindre, at afghanerne ser den amerikansk producerede film om islam og profeten Muhammed. Den har udløst protester i Egyptens hovedstad, Kairo, og uro i Benghazi i det østlige Libyen, hvor USA's ambassadør og tre andre blev dræbt.

YouTube vil ikke være tilgængeligt for afghanerne, før netkanalen fjerner den "krænkende film", siger en embedsmand i det afghanske kommunikationsministerium til nyhedsbureauet AFP.

Tidligere på dagen fordømte præsident Hamid Karzais kontor filmen, som den betegner som "umenneskelig og fornærmende".

Filmen er produceret af en israelsk-amerikaner, der beskriver islam som "kræft" og afbilder profeten Muhammed i seng med kvinder, skriver Wall Street Journal.

Fra kommunikationsministeriet i den afghanske hovedstad, Kabul, lyder meldingen, at adgangen til YouTube kan blive åbnet igen inden for nær fremtid, hvis traileren til filmen fjernes.

- Det lader til, at YouTube har fjernet alle søgninger på profeten Muhammed. Vi vil muligvis ophæve forbuddet snart, siger embedsmanden, Aimal Marjan.

Tidligere i år mistede omkring 40 mennesker livet i Afghanistan i forbindelse med voldsomme protester mod amerikanske soldaters afbrænding af koraner og andet religiøst materiale.

/ritzau/AFP