Fifa åbner sag mod Christian Eriksens holdkammerat

Engelske Dele Alli risikerer nu at blive straffet for at lufte langfingeren under landskamp mod Slovakiet.
Dele Alli er igen kommet i modvind for sin opførsel. Denne gang er det på grund af en finger, der strittede lidt for meget.
Dele Alli er igen kommet i modvind for sin opførsel. Denne gang er det på grund af en finger, der strittede lidt for meget. Foto: Glyn Kirk/AFP

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) meddeler, at det har åbnet en disciplinærsag mod den engelske landsholdsspiller Dele Alli.

Christian Eriksens holdkammerat i Tottenham gestikulerede under Englands VM-kvalifikationskamp mod Slovakiet mandag med en strittende langfinger.

Allis "hilsen" havde retning mod kampens franske dommer, Clement Turpin, og det skete lige efter, at dommeren ikke havde tildelt Alli et frispark mod kampens slutning.

Midtbanespilleren sagde efter kampen, at det var ment som del af en intern joke med holdkammeraten Kyle Walker, og den forklaring blev bakket op af den engelske landstræner Gareth Southgate.

Men nu kan gerningen alligevel få konsekvenser for Alli.

Tottenhams manager, Mauricio Pochettino, udtalte sig torsdag om sagen, som han ikke mener, der behøver at blive gjort et stort nummer ud af.

- Det er sandt, at det ikke er en fantastisk gestikuleren, men det skal ikke gøres til en stor sag. Det var en joke i øjeblikket med hans (Dele Allis, red.) holdkammerat, siger Pochettino ifølge nyhedsbureauet AFP.

21-årige Alli har tidligere fået henstillinger på grund af tidligere upassende handlinger.

Tottenham, der blev nummer to i den seneste sæson i Premier League, ligger lige nu nummer ni med fire point efter tre kampe.

England vandt mandagens kamp mod Slovakiet med 2-1 og fører gruppe F med 20 point foran Slovakiet, der har 15 point.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.