FCN står over for skræmmende stærkt hold
Keeper Jesper Hansen får rigeligt at se til i aften, når det danske mesterhold møder formstærke Shakhtar Donetsk. Foto: Claus Bonnerup / POLFOTO
Shakhtar Donetsk har ikke sat et eneste point til i den ukrainske liga i denne sæson.

Det er et Shaktar Donetsk-mandskab i forrygende form, som FC Nordsjælland får fornøjelsen af at møde i holdets Champions League-debut onsdag aften i Donetsk.

Holdet, der trænes af den erfarne rumæner Mircea Lucescu, har gjort rent bord i de første ni spillerunder i den ukrainske liga.

Altså maksimumpoint og samtidig en målscore på 32-4 - en statistik, der fortæller lidt om, hvad det er, de danske mestre skal op imod på Donbass Arena.

- På papiret ser det skræmmende ud med den start, de har fået. Den statistik kan vist ikke være meget bedre, og især på hjemmebane er de ekstremt stærke, siger FC Nordsjællands anfører Nicolai Stokholm.

Sæsonstarten vidner også om et hold, der kan true modstanderne fra mange forskellige sider. Hele ni spillere er kommet på måltavlen i de første ni runder.

Den altoverskyggende profil i sensommeren har dog været den armenske midtbanespiller Henrikh Mikhitaryan, der har tegnet sig for ikke mindre end 12 scoringer.

Det er to flere, end han nåede i hele sidste sæson, og han har stadig mere end to tredjedele af en sæson til at forøge målhøsten i.

Mikhitaryan lavede et af målene, da Shakhtar Donetsk lørdag vandt 3-0 på udebane over Zorya. De to andre træffere havde brasilianske ophavsmænd i Luiz Adriano og Alex Teixeira.