FCN-profil: Slut med benovelsen
Kasper Lorentzen har tidligere spillet store europæiske klubkampe og håber, hans rutine kan ses mod Shakhtar.

Ingen af FC Nordsjællands spillere har tidligere optrådt så meget som et minut i Champions League, men for teknikeren Kasper Lorentzen var det tæt på i 2005, da han sammen med Brøndby havde et stærkt Ajax-hold ude i tovene i playoff-kampene.

Det var stort for den dengang 19-årige offensivspiller, der i dag er mere hærdet og ikke lader sig imponere synderligt over den den ellers imponerende Donbass Arena i Donetsk, hvor han sammen med FC Nordsjælland møder Shakhtar Donetsk onsdag aften.

- Jeg har lidt den samme oplevelse, som da jeg kom ind på Amsterdam Arena, hvor jeg syntes, det var enormt flot. Men jeg blev mere imponeret, da jeg var yngre.

- I dag tænker jeg mest på, hvordan vi skal spille. Jeg er heldigvis blevet mere erfaren på det punkt, siger Kasper Lorentzen.

Dengang mod Ajax kom Brøndby foran 1-0 på udebane, men endte med at tabe 1-3. Og så var det i første omgang slut med drømmen om Champions League for Lorentzen, der altså måtte vente syv år på, at den gik i opfyldelse.

Alligevel kan han godt tage erfaringerne med fra den bitre aften i Amsterdam. Specielt fordi nordsjællændernes spil er lagt an på at have en rolig boldomgang, og det kræver, at spillerne ikke lader sig ryste af de store omgivelser.

- Jeg kan godt huske, at jeg blev imponeret dengang. Nu kan jeg bidrage med den ro, jeg har fået ved at blive ældre. Det kan jeg måske overføre til andre, hvis der er nogen, der er lidt spændte, siger Kasper Lorentzen.

/ritzau/