FCN kører fast i Brøndbys tunge defensiv
FC Nordsjælland havde ikke idéerne til at åbne Brøndbys talstærke forsvar og en småkedelig kamp endte 0-0.

Det lignede næsten en 90 minutter lang træningsøvelse, hvor angreb spillede mod forsvar, da FC Nordsjælland forsøgte at åbne Brøndbys forsvar på Farum Park.

Men til sidst var det forsvaret, der kunne være mest tilfreds, da et defensivt indstillet Brøndby-hold slap fra superliga-mødet mod mestrene med 0-0.

Brøndby, uden karantæneramte Mike Jensen og Franck Semou på den centrale midtbane, startede ellers med højt pres på mestrenes banehalvdel.

Men det varede kun få minutter, så var kampbilledet, som man på forhånd forventede: FC Nordsjælland med bolden og Brøndby forsvarende helt konsekvent med 10 mand bag bolden.

Det gav ikke meget plads at løbe på for backerne Michael Parkhurst og Patrick Mtiliga, og dermed var et farligt FCN-våben delvist stækket.

Nordsjællændernes ultra tålmodige angrebsopbygning kan være fascinerende at betragte, men her bidrog boldflytteriet til en noget kedelig forestilling, fordi gæsterne hverken ville eller kunne kravle op fra skyttegraven foran eget mål.

Kun Oke Akpoveta holdt sig fremme, men med mange meter ned til nærmeste medspiller var han ikke meget bevendt og da slet ikke nogen opgave for en suveræn Jores Okore i mestrenes forsvar.

Det var logisk, at Akpoveta i pausen blev skiftet ud med Simon Makienok, men det blev gæsternes spagfærdige og sjældne angrebsforsøg ikke farligere af.

Det kunne Brøndbys træner, Auri Skarbalius, formentlig godt leve med, så længe den talstærke defensiv holdt stand.

Og det lykkedes da også i vid udstrækning at holde Nordsjælland væk fra oplagte målchancer, efter at Ivan Runje havde brændt en stor mulighed i kampens indledning.

Efter et par store sejre hjemme på Farum Park præsenterede FC Nordsjælland sig denne gang i en mere menneskelig udgave.

Det er næppe sidste gang, mestrene får besøg af hold, der kommer for at forsvare sig, når FCN insisterer på en kampplan, der bygger på nærmest endeløs boldbesiddelse.

Med resultatet kan Brøndby altså notere sig et point, der batter mere på den mentale konto end i tabellen, hvor holdet sammen med Silkeborg og Esbjerg efterhånden synes noget tabt efter det øvrige superligafelt.

FC Nordsjælland må ærgre sig over den forspildte mulighed for en sejr, der bestemt var inden for rækkevidde selv på en dag, hvor der ikke blev vist Champions League-takter i Farum.

/ritzau/