FCN er uden Europa-sejre i fire år
FC Nordsjælland har tabt fem ud af sine seneste seks kampe i europæiske klubturneringer i fodbold.

Hvis det lykkes FC Nordsjælland at vinde debutkampen i Champions League i aften mod Shakhtar Donetsk, vil det være bemærkelsesværdigt på flere måder.

Ikke blot vil en dansk udesejr over det stærke ukrainske mandskab være en mindre sensation. Det vil også være første nordsjællandske sejr i en europæisk kamp i mere end fire år.

Sidste gang, klubben gik fra banen som vinder, var i august 2008, da det skotske hold Queen of the South på to scoringer af Martin Bernburg blev slået 2-1 i Farum.

Siden har FC Nordsjælland spillet seks kvalifikationskampe til Europa League med én uafgjort og fem nederlag som det nedslående resultat.

Efter sejren over Queen of the South blev det til to klare nederlag til græske Olympiakos, der vandt 2-0 i Farum og 5-0 hjemme i Athen.

Og efter en enkelt sæson uden europæisk deltagelse har Sporting fra Portugal to år i træk stået i vejen for deltagelse i Europa League-gruppespillet.

I 2010 vandt portugiserne først med 1-0 på udebane, hvorefter det blev 2-1 til Sporting i Lissabon.

Sidste år viste FC Nordsjælland dog klare fremskridt, da holdet efter en flot indsats var uheldige med kun at få 0-0 i Farum.

Det resultat viste sig dog ikke at være nok i det lange løb, for i Portugal gentog historien sig fra året før: Sporting vandt 2-1.

I alt har de nuværende danske mestre spillet 14 Uefa Cup- og Europa League-kvalifikationskampe. Her er det blevet til seks sejre og syv nederlag.

/ritzau/