FCN-ejer risikerer at få millionregning
I dag begynder retsmøderne i sagen, hvor FC Nordsjællands ejer Allan K. Pedersen beskyldes for at have snydt kreditorer for millioner af kroner.

Det kan godt være, at klubejer Allan K. Pedersen har udsigt til en kæmpeindtægt dette efterår i kraft af FC Nordsjællands deltagelse i fodboldens Champions League.

Men han risikerer omvendt også at blive pålagt en ekstraudgift på mange millioner i en anden sammenhæng.

Det sker, hvis retten finder, at han handlede ulovligt, da han i oktober 2008 købte FC Nordsjælland ud af sit personlige holdingselskab AKP Holding kort inden, at det gik konkurs.

Sagen begynder i dag mandag ved Østre Landsret, og det er kurator for det konkursramte selskab, Pernille Bigaard, der har rejst den.

Hun mener, at Allan K. Pedersen betalte en halv million kroner for FC Nordsjælland Holding, der ud over fodboldklubben også ejede rettighederne til Langelandsfestivalen.

Det er ifølge boet langt under den egentlige værdi af selskabet, og hvis det passer, har Allan K. Pedersen trukket værdier ud af selskabet, som kreditorerne skulle have haft.

Det er ulovligt, og så skal handlen enten gå tilbage, eller kreditorerne skal have en erstatning, der matcher det beløb, de er gået glip af.

Det gode spørgsmål er så, hvor meget FC Nordsjælland egentlig var værd dengang i oktober 2008.

Kuratoren har tidligere bedt revisionsselskabet Ernst & Young vurdere butikken og er nået frem til, at værdien lå i omegnen af 35 millioner kroner. Et beløb, som køberen imidlertid har haft svært ved at genkende.

Men selskabet tjente trods alt 15,8 millioner kroner i 2007 og forventede overskud i 2008.

Desuden blev Nicklas Pedersen i begyndelsen af 2009 solgt til hollandske Groningen for 2,2 millioner euro (cirka 16 millioner kroner).

Ud over værdien af FC Nordsjælland Holding skændes parterne også om, hvad Allan K. Pedersen egentlig betalte for selskabet i sin tid.

Klubejeren hævder, at han har givet 18,6 millioner kroner, svarende til klubbens egenkapital, og derfor er der slet ikke nogen sag i hans øjne.

Hvad et eventuelt nederlag i retten vil betyde for fodboldklubben, vil han ikke forholde sig til.

- For det første er jeg overbevist om, at jeg er uden skyld. Jeg har lov at gøre, hvad jeg vil med mine selskaber.

- Og for det andet vil det tage for lang tid at forklare det for dig, og det gider jeg ikke spilde min tid på, siger han.

I forbindelse med retsmøderne er FC Københavns næstformand, Niels-Christian Holmstrøm, i øvrigt blevet bedt om at give sit besyv med.

Han er af sagens parter blevet bedt om at give sit skøn af, hvad klubben var værd dengang, og det vil han fremlægge undervejs i domsforhandlingen.

/ritzau/