FCM tager sen sejr over tamme Esbjerg
Superligaens bundprop har forstærket sig med et par store profiler, men det var ikke nok mod bronzevinderne.

Superligaens bundprop, Esbjerg, tabte søndag 0-1 i Herning mod sidste sæsons bronzevindere fra FC Midtjylland.

Vestjyderne gav ellers debut til Martin Bergvold - hentet i FCK - og den velspillende norske landsholdsspiller Magnus Lekven, men det var ikke nok til at hente sæsonens første sejr.

Lekven spillede ellers hele kampen og var medvirkende til at holde Esbjerg inde i dysten helt frem til slutfløjt.

Med et kvarter igen kunne Sylvester Igboun dog bryde igennem og score et sandt energimål ved at placere bolden over målmand Lukas Hradecky.

Men vestjyderne kæmpede videre, og indskiftede Martin Bergvold forsøgte energisk at gøre en forskel til sidst.

Da FC Midtjyllands Danny Olsen med 25 minutter igen skovlede bolden langt over Esbjergs mål fra en position lige uden for de lille felt anede man ellers, at det næsten kun kunne blive en 0-0-kamp.

Og det kunne oprykkerne fra Esbjerg have været mest tilfreds med, siden de var nedspillet i store dele af anden halvleg.

Gæsterne kom ellers ud til kampen med fuld kraft og skubbede hjemmeholdet baglæns i det meste af første halvleg.

Esbjergenserne lignede på det tidspunkt ikke den bundprop, som oprykkerne er - med kun tre point for otte kampe.

Magnus Lekven sad solidt på den defensive midtbane, både som bolderobrer og kreatør i opspillet. Lige inden pausen havde han et flot skruet forsøg, der var på vej mod krogen, men FCM's Jonas Lössl fik det yderste af fingrene på.

FC Midtjylland kæmpede sig imidlertid langsomt, men sikkert ind i kampen, og jyderne havde enkelte farlige chancer undervejs. I det 13. minut stod topscorer Sylvester Igboun for et hovedstød fra nært hold. Forsøget strøg lige forbi målrammen.

I den anden ende havde Esbjerg et par farlige skud, men sidst i første halvleg måtte oprykkerne sande, at hjemmeholdet efterhånden havde erobret spilovertaget.

Sådan fortsatte det i anden halvleg. FCM beholdt spilovertaget, men Esbjerg var trods alt med i kampen og havde sine gode perioder.

FCM har nu 11 point for otte kampe, mens Esbjerg får brug for hjælp fra de nye kræfter i den lange kamp for at blive i Superligaen.

/ritzau/