FCK-træner: Stuttgart er favorit i gruppen
FC Københavns træner Ariël Jacobs mener, at tyske Stuttgart er favorit i FCK's gruppe i Europa League.

Når FC København torsdag aften møder norske Molde i Europa League, så er det syvende sæson i træk, at FCK deltager i et europæisk gruppespil.

Den statistik mener FCK-træner Ariël Jacobs taler for sig selv, og han er meget tilfreds med, at FCK er nået så langt igen i år.

- Når man deltager i et europæisk gruppespil i september, så betyder det, at man har gjort det godt. Det gælder både for os og for Molde, siger belgieren på onsdagens pressemøde i Parken.

Målet for FCK er at gå videre fra gruppen, hvor kun de to bedste hold går videre. Ud over Molde og FCK er tyske Stuttgart og rumænske Steaua Bukarest også med i gruppen.

- Det er et signal om styrken i Europa League, at så stærke hold er repræsenteret. Stuttgart må siges at være favorit i gruppen, men der vil være hård kamp om de to øverste placeringer.

- Intet vil være afgjort efter en eller to kampe. Det vil blive en fight indtil slutningen af gruppespillet, vurderer Jacobs.

Han advarer om Molde, som har vist sig at være et stærkt hold indtil nu.

- Molde har slået Heerenveen, og så er man et dygtigt hold. Molde gør det godt som et hold, og de bliver ikke nemme at have med at gøre. De har nogle spillere, som kan gøre en forskel individuelt, mener FCK-træneren.

FCK missede tidligere i denne sæson muligheden for at komme i Champions Leagues gruppespil, da holdet tabte samlet til Lille i den afgørende kvalifikationsrunde.

- Jeg er overrasket over, hvordan spillerne har gjort det siden skuffelsen over nederlaget til Lille for to uger siden.

- Selvfølgelig er Champions League den største turnering, men det her er stadig det næststørste. Nogle af holdene burde ikke spille i Europa League, siger Jacobs.

I Champions League deltager i stedet FC Nordsjælland som dansk mester, og i aften skal FCN møde ukrainske Shakhtar Donetsk.

/ritzau/