Farligt svineri på danske slagterier
Fødevarestyrelsen har masser af kritikpunkter, men det er ikke noget i forhold til, hvor mange svin, der slagtes, undskylder slagterierne sig. Foto: Lars Skaaning / POLFOTO
Fødevarestyrelsen har fundet 137 kritikpunkter hos Danish Crown. Det er ikke alene ulækkert, men kan også være farligt, siger ekspert.

Det er nogle ret frastrødende syn, der har mødt Fødevarestyrelsens kødkontrol, når de har været på besøg på Danish Crowns slagterier de sidste godt fem måneder.

Indtørret afføring på kødet, kondensvand, der drypper, og beskidte knive og maskiner er nogle af de kritikpunkter, de udsendte dyrlæger og tilsynsteknikere har noteret sig, skriver 24 timer.

Det er forargeligt, mener Camilla Udsen, der er fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet.

"Det er forstemmende, at den stadig er gal. Forbrugerens sikkerhed er på spil, for en så dårlig hygiejne kan selvfølgelig udgøre en betydelig sundhedsrisiko," siger hun til avisen.

Hun påpeger, at det ikke er første gang, Fødevarestyrelsen har langet en skarp kritik ud efter slagterigiganten.

Danish Crown beklager, men påpeger, at tallet er relativt.

"De 137 kritikpunktet skal ses i lyset af, at vi har slagtet cirka syv millioner svin i perioden, siger Danish Crowns kommunikationsdirektør," Anne Villemoes til avisen.