Far giver legetøj skylden for storbrand
Far afviser rygter om, at branden i Kolding skulle være opstået ved, at hans to sønner legede med ild.

Den store brand, der flere dage i træk hærgede en boligblok i Kolding, startede ikke på grund af to drenges leg med ild. Det fortæller faren, der boede i den lejlighed, hvor branden opstod.

På grund af flere dages rygter står Torben Hansen nu frem med sin version af, hvad der skete, da den voldsomme brand startede søndag aften på A.D. Burcharths Vej i Kolding.

Han fortæller til TV Syd, at ingen af hans to drenge opholdt sig i børneværelset, hvor branden opstod, hvad rygter ellers har antydet.

- Den ældste dreng så fodbold sammen med mig i vores soveværelse. Den anden så tegnefilm i stuen, fortæller Torben Hansen.

- Pludselig røg døren til børneværelset op, og der stod ild op af en kurv fyldt med legetøj. Jeg er ikke ekspert, men jeg tror, at årsagen er overophedning i noget af det elektroniske lejetøj, siger faren til TV Syd.

Han fik drengene ud af lejligheden uskadte, mens han selv pådrog sig tredjegrads forbrændinger på fødder, ryg og tommeltot.

Politiet efterforsker stadig årsagen til branden og vil derfor ikke kommentere Torben Hansens udtalelser.

Den voldsomme brand har hærget 92 lejligheder og gjort 123 mennesker hjemløse, og ifølge Ekstra Bladet ventes skaderne fra branden at løbe op i mere end 50 millioner kroner.

Beboerne fra ejendommen skal ikke regne med at kunne vende hjem foreløbig. Og for nogle beboere står det allerede klart, at de må finde sig en nyt permanent hjem.

Den øverste del af bygningen er totalt ødelagt.

/ritzau/