Falcao og Colombia marcherer mod VM
Colombia er efter to stærke sejre på fire dage på kurs mod VM i Brasilien.

Det colombianske fodboldlandshold har ikke været med ved en VM-slutrunde siden 1998, men noget tyder på, at colombianerne endelig er ved at bevæge sig ud af mere end et årtis dødvande.

Med Atletico Madrid-stjernen Radamel Falcao i spidsen imponerede træner José Pekermans mandskab tirsdag aften, da colombianerne vandt 3-1 på udebane i Santiago mod et stærkt Chile-hold, der endda førte 1-0 ved pausen.

Det kom til at koste chilenerne dyrt, at midtbanespilleren Gary Medel blev smidt ud efter en halv times tid, da han kom i klammeri med en colombianer, der dog også overspillede situationen ganske voldsomt.

Da først James Rodriguez havde fået udlignet til 1-1 efter et kvarter i anden halvleg, slap modstandskraften op hos hjemmeholdet, der indkasserede to træffere mere som Falcao og Teofilo Gutierrez stod for.

3-1-sejren var en fornem opfølgning på den stærke 4-0-triumf over Uruguay i fredags. Nu er colombianerne efter syv spillede kampe pludselig på andenpladsen i den sydamerikanske VM-kvalifikation - et point efter førende Argentina.

Det er fortsat helt tæt mellem de seks øverste hold i gruppen, og der er kun tre point mellem Argentina og nummer seks, Venezuela, i en turnering, hvor alle hold skal igennem hele 16 kampe.

Et hold, der skal stramme gevaldigt op, hvis det skal med til VM i Brasilien, er lidt overraskende Paraguay, der ligger sidst og blot har hentet fire point.

Paraguayanerne tabte tirsdag 0-2 hjemme mod Venezuela og er nu i overhængende fare for at misse VM for første gang siden 1994.

De fire bedste af de ni sydamerikanske hold ryger direkte i VM-slutrunden, mens nummer fem skal i playoff.

/ritzau/