Fabriksbrand i Pakistan: 63 døde i flammerne
Pakistan er i løbet af kort tid ramt af to dødbringende fabriksbrande. Den værste har kostet mindst 63 livet.

Mindst 63 personer er natten til onsdag omkommet ved en voldsom brand på en tekstilfabrik i Pakistan, oplyser myndighederne ifølge nyhedsbureauet AFP.

Branden brød ud sent tirsdag på fabrikken, der ligger i byen Karachi, som er det økonomiske kraftcentrum og den største by i den folkerige, sydasiatiske nation.

- Vi har fundet 63 lig, heriblandt tre, som vi fandt, da vi nåede til kælderen i bygningen. Jeg frygter, at vi kan finde flere der, siger brandchef Ehtesham Salim.

Dermed bliver dødstallet skruet markant i vejret, efter politiet tidligere på tirsdagen sagde, at ni personer var omkommet i flammerne.

Tidligere på tirsdagen blev Pakistan ramt af en anden voldsom industribrand, som raserede en skofabrik i byen Lahore i den østlige del af landet. Her døde mindst 21 fabriksarbejdere, mens 14 blev kvæstet.

Overlevende øjenvidner fortæller, hvordan deres kolleger blev fanget bag blokerede udgange, og det er netop manglen på klare flugtveje, som har gjort brandene så dødbringende, ifølge nyhedsbureauet AP.

Reuters skriver, at brandene kan rejse spørgsmål om industrisikkerheden i Pakistan, der spiller en nøglerolle i regionen som USA's strategiske allierede.

/ritzau/