Etiopien sørger over mangeårig leder
Titusinder tager afsked med Etiopiens afdøde leder Meles Zenawi ved en statsbegravelse.

Titusinder af etiopiere fulgte den afdøde premierminister Meles Zenawis kiste, da den langsomt blev kørt gennem hovedstaden, Addis Abeba, søndag.

Kisten, der var svøbt i det etiopiske flag og pyntet med hvide blomster og billeder af den afdøde leder, ankom til den enorme Meskel-plads i hovedstaden, hvor vicepremierminister Hailemariam Desalegn tog imod de mange udenlandske gæster.

Foruden en lang række afrikanske statsoverhoveder deltager også højtstående repræsentanter fra vestlige lande ved søndagens begravelse.

Danmark er repræsenteret af udviklingsminister Christian Friis Bach (R), mens Sveriges udenrigsminister, Carl Bildt, også er blandt gæsterne.

- Den afdøde premierminister arbejdede ikke kun for Etiopiens genfødsel, men for hele Afrikas genfødsel, sagde Hailemariam i en tale.

- Alle hans initiativer vil fortsætte, alle planer for forandring vil skride frem, lovede vicepremierministeren.

Meles døde den 20. august på et hospital i Bruxelles efter længere tids sygdom. Han blev 57 år.

Han roses for at have skabt økonomiske fremgang i det østafrikanske land, men menneskeretsorganisationer kritiserer ham samtidig for at have slået hårdt ned på oppositionsgrupper og journalister.

Hans efterfølger - vicepremierminister Hailemariam Desalegn - vil blive taget i ed som ny premierminister efter begravelsen, men der er endnu ikke fastsat en dato.

/ritzau/AFP