Enhedslisten: Også skattelettelser til ledige
Enhedslisten vil ikke være med til at øge uligheden i Danmark - det vil De Konservative til gengæld gerne. Foto: Colourbox.dk
Ingen skattelettelser til lønmodtagere uden lettelser til arbejdsløse og pensionister, fastslår Enhedslisten.

Enhedslisten vil ikke være med til kun at give skattelettelser til folk i arbejde.

Det siger skatteordfører Frank Aaen om skatteminister Thor Möger Pedersens (SF) forslag til en kommende skattereform.

Ministeren vil give skattelettelser til hårdtarbejdende lønmodtagere, mens kontanthjælpsmodtagere, dagpengemodtagere og studerende ikke får noget.

"Vi er imod en skattereform, der øger uligheden," siger Frank Aaen til Newspaq.

"Vi vil gerne give skattelettelser til dem, der har en lav løn. Men det skal også omfatte dem, der er uden for arbejdsmarkedet såsom de arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere, og pensionister, der er blevet snydt af VKO-regeringens skattepolitik de sidste ti år," fastslår han.

Skattelettelser skal finansieres af de rigeste.

"Bankdirektører har fået enorme skattelettelser under den tidligere regering. Ellers løber den nuværende regering fuldstændig fra dens egne løfter om mere lighed i samfundet," suger Frank Aaen.

Hos De Konservative glæder man sig over skatteministerens udspil.

"Virkeligheden har indhentet SF. Skal man skabe flere arbejdspladser i Danmark, skal man sænke skatten på arbejde - for dem, der tjener pengene hjem til velfærdssamfundet," siger skatteordfører Brian Mikkelsen til Newspaq.

Han håber, at regeringen vil søge et bredt forlig.

"Hvis de laver en skattereform med Enhedslisten, så går det den forkerte vej. Så vil vi miste arbejdspladser, og så mister regeringen endnu større opbakning," siger Brian Mikkelsen og understreger, at pengene til skattelettelser skal komme ved at slanke den offentlige sektor.