Engell: Ung formand vil give SF kant
Ny SF-formand får brug for at lægge mere politisk kant for at få positive resultater til partiet, mener Engell

Parti-profilen vil blive trukket hårdere op, når en ny formand overtager posten fra Villy Søvndal.

Sådan spår politisk kommentator, Hans Engell, at den nye SF-formand vil markere sig i regeringssamarbejdet.

- En ny SF-formand skal trække stemmer til for at bryde nedturen - og det bliver i høj grad et spørgsmål om, hvordan de placerer sig i forhold til Enhedslisten og Socialdemokraterne, så uanset hvad vil der blive lagt mere kant til dem, siger han.

Hovedopgaven for en nye partiformand bliver altså ro i butikken, flere vælgere og en mere markant SF-profil internt i regeringen, lyder det fra Hans Engell.

Og derfor vil de andre partier måske være på vagt, for det kan ske på deres bekostning, da SF kan hente vælgere fra de andre partier i regeringssamarbejdet.

- Uanset hvem der bliver ny partiformand, vil SF lægge mere kant til parterne i regeringssamarbejdet. Men det vil ikke udtræde eller rokke ved båden ved at true med at gå. Det vil være et udmærket samarbejde, men på en ny måde, siger han

Hans Engell understreger, at især Astrid Krag er mere ideolog end Søvndal, mens Ida Auken vil skabe sig sin egen profil. Men de unge kvinder får andre udfordringer end politikken, mener han.

- Når den nye formand skal markere sig i forhold til Thorning og Vestager, bliver det ikke nemmere at være en ung kvinde. Hun får en stor opgave i forhold til ikke at ligne junior i forhold til de to, siger han.

Hvis det lykkes for den nye formand at skaffe fremgang og markere sig på alle kanter, kan det også være en fordel for regeringssamarbejdet, mener Hans Engell.

- Med pres fra dårlige målinger kører de solo og profilerer sig selv mere, hvilket svækker det samlede hold. Hvis en ny formand kan skaffe fremgang især på Enhedslistens bekostning, vil det være med til at skabe mere ro og stabilitet i regeringen, siger han.

/ritzau/