Engell spår: Hjort træder af som finansminister

Finansminister Claus Hjort Frederiksens bliver ikke siddende på ministertaburetten regeringsperioden ud.
- Jeg kunne godt forestille mig, at Claus Hjort i løbet af perioden gerne vil noget andet og mere overkommeligt, siger Hans Engell.
- Jeg kunne godt forestille mig, at Claus Hjort i løbet af perioden gerne vil noget andet og mere overkommeligt, siger Hans Engell. Foto: Scanpix arkiv

Finansminister Claus Hjort Frederiksens bliver ikke siddende på ministertaburetten regeringsperioden ud.

I hvert fald ikke, hvis man skal tro politisk kommentator Hans Engell, som i Berlingske spår om, hvad der kommer til at ske i 2016 på borgen.

- Jeg kunne godt forestille mig, at Claus Hjort i løbet af perioden gerne vil noget andet og mere overkommeligt, og det ville åbne op for en rokade, hvor finansministerposten bliver ledig, siger Hans Engell til Berlingske. 

Sker det, vil det blive nuværende udenrigsminister Kristian Jensen eller erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, som overtager Finansmnisteriet, forventer Hans Engell.

Trepartsaftale på plads i år

Blandt de 13 spørgsmål, Berlingske har bedt Hans Engell forholde sig til, er også spørgsmålet om de kommende trepartsforhandlingerne.

Den politiske kommentator forventer, at en aftale kommer på plads i løbet af året, men understreger, at det stadig er meget svært at spå om.  

- Usikkerheden er, at det sidste gang var Dansk Metal og LO-siden, der trak stikket. Denne gang kan det meget vel blive arbejdsgiverne. Der er flere af de elementer, som regeringen gerne vil have ind i aftalen, som jeg tror, arbejdsgiverne kan have svært ved at acceptere. Omvendt er det her også en chance for at etablere en stor aftale om et af de allermest brændende problemer; integrationsspørgsmålet, siger han. 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.