Engell: Højere boligskat er helt udelukket
Foto: Colourbox
De Radikale bringer kun boligskatten på banen for at svare igen på SF's solomarkeringer, mener kommentator.

Det handler ikke om realpolitik, når flere medlemmer af baglandet i Det Radikale Venstre i tirsdagens udgave af Jyllands-Posten lufter et ønske om, at partiet skal arbejde målrettet for en højere boligskat.

Det mener politisk kommentator Hans Engell, der ser udmeldingen som en profilering af partiets omfordelingspolitik.

- Højere boligskat har ingen gang på jord. Der er lige lavet en skattereform, og der er ikke nogen, der kan forestille sig, at så stort et emne som boligskat kommer i spil midt i det hele, fastslår han og tilføjer:

- Det her er De Radikale, der svarer igen. Hvis andre partier kan køre med solomarkeringer, der går ud over regeringsgrundlaget, så kan De Radikale også.

Hans Engell fremhæver, at SF de seneste måneder har brugt energi på at markere sig i sager, hvor partiet ønsker at trække regeringen i en bestemt retning.

Det skete blandt andet i diskussionen om dagpengereformen, som ellers var accepteret i regeringsgrundlaget.

- Jeg tror, De Radikale føler en utryghed omkring regeringssamarbejdet, fordi SF siden sommerferien har lagt en ny stil, hvor man både er i regering og i opposition på en gang.

- De Radikale har altid stået meget fast på de regeringsgrundlag, der er besluttet, og derfor anser de det for at være dårlig stil, påpeger kommentatoren.

Derfor nedtoner han også den uenighed, der optegnes i Jyllands-Posten mellem De Radikales bagland og partiets folketingsgruppe, som ved sommerens skatteforlig fredede boligskatten frem til 2020.

- Det Radikale Venstre har en tradition for at kunne diskutere internt, og det her er på ingen måde kritisk. De ligger jo stabilt i meningsmålingerne, påpeger Hans Engell.