Engell: Astrid Krag har besluttet sig
Hans Engell: Astrid Krag er fuldstændig afklaret med, at hun gerne vil være formand for SF.

Det er ingen spænding om, hvem der bliver formand for SF efter Villy Søvndal.

I hvert fald ikke for politisk kommentator Hans Engell. Han er overbevist om, at den nye formand bliver sundhedsminister Astrid Krag.

Når borgmester i Lejre Kommune Mette Touborg mandag aften meddelte, at hun ikke stille op, så hænger det ifølge Hans Engell formentlig sammen med, at hun ikke tror på, at hun har en chance.

- Astrid Krag sidder nu så stærkt, at hvis der er nogen, der stiller op, så ligner det et nederlag på forhånd, og nederlag på forhånd plejer sjældent at tiltrække de stærkeste kandidater, siger Engell.

Mandag aften sagde Astrid Krag til journalister på Christiansborg, at hun endnu ikke har besluttet, om hun vil stille op, men selv om hun kun er 29 år og har to små børn, så tror Hans Engell at hun forlængst har taget sin beslutning.

- Astrid Krag har viljen til politisk magt. Hun er systematiker, og hun har bygget en karriere op.

- Det kan godt være, at hun er ung, men man skal ikke tage fejl af hende. Hun har tænkt det her igennem, og hun er fuldstændig afklaret, siger Hans Engell.

Han forstår godt, at det netop er Astrid Krag, som partiledelsen har kørt i stilling.

- For det første er hun kvik, og så er hun den, der har den stærkeste base i SF. Hun opleves også som den, der er mest i øjenhøjde med almindelige mennesker, siger Engell.

Om Astrid også bliver en succes som formand, er der derimod ingen garantier for.

- Hendes første og største problem er, om hun kan holde sammen på partiet, siger Hans Engell.

Selv om Astrid Krag er sikker på at vinde, så vil partiledelsen alligevel helst have, hun bliver valgt ved en kampafstemning blandt medlemmerne, mener Hans Engell.

- Astrid Krags mandat som partiformand vil være stærkere, hvis hun har vundet det i en afstemning og ikke bare er blevet kåret og udpeget, siger han.

/ritzau/

via Listen To News