En million på flugt i Bangladesh

Verden

Orkanen Sidr har smadret hele landsbyer og har sendt mindst en million mennesker på flugt i Bangladesh. FN er på vej med hjælp.

• Nu 1.100 døde efter tyfon i Bangladesh

Antallet af døde, hjemløse og mennesker på flugt stiger time for time i den sydvestlige del af Bangladesh.

Nødhjælpsorganisationer vurderer, at mindst en million mennesker er på flugt og flere tusinde er omkommet efter at orkanen Sidr torsdag hærgede landet.

Manglende elektricitet har gjort det svært for myndighederne, at få et overblik over situation i hele landet. Men man frygter, at det nuværende dødstal på 1.1000 mennesker vil vokse voldsomt.

- Tallet stiger hastigt. Vi ved først mere, når telefonlinjerne til de fjerne provinser er genoprettet, siger Mokhlesur Rahman fra Ministeriet for Katastrofeindsatser.

Regeringen sagde lørdag, at man har fundet mindst 915 lig og det uafhængige nyhedsbureau, United News of Bangladesh, anslår at dødstallet er oppe op 2.000 mennesker.

- Vi kender endnu ikke ødelæggelsernes omfang. Det er så mange områder, der ufremkommelige, siger en talsmand til CNN.

FN har startet en koordineret indsats for at få bragt mad og fornødendheder ud til de mange mennesker som står uden et hjem. Den amerikanske flåde er klar til at sende skibe med 3.500 soldater til at hjælpe de lokale myndigheder.
 

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald