En dag trak chefen i arbejdstøjet: "Ligesom et afsnit Undercover Boss"
Servicemedarbejder Ace Cachola Ariz sammen med Tamilla Vahman, da ISS afholdt 'company day'. Foto: ISS
Hos det danske firma ISS bliver lederne hvert år sendt ud for at arbejde med folk på gulvet. En af dem er Ace Cachola Ariz, der synes, det er rigtig fedt, at cheferne giver sig tid til at lære mere om de ansatte.

Hvert år afholder ISS en 'company day', hvor lederne bliver sendt ud på gulvet for at møde arbejderne. Det skriver Berlingske.

Det gør man for, at lederne kan mærke, hvilken hverdag det er, de ansatte arbejder i. ISS er et af verdens største firmaer indenfor 'facility services'. Det dækker over blandt andet rengøring, catering, ejendomsservice og meget mere.

En af dem, der havde besøg af en chef, er 35-årige Ace Cachola Ariz.

Han arbejder som teamleder for servicemedarbejderne i mediekoncernen Aller Media. Her står han for at fylde kaffemaskinerne, dække op til møder, vaske op og mange andre opgaver, der skal til, for at virksomheden kører rundt. Ace Cachola Ariz er ikke i tvivl om, at det er en god ting, at ISS-lederne tager ud til medarbejderne.

- Første gang de fortalte det, tænkte jeg, at det var vildt fedt. Fantastisk, at vi har nogle chefer, der er interesserede i os medarbejdere, og det vi render rundt og laver. Det er vigtigt for mig, at cheferne kommer ud og får en forståelse, for det vi laver, siger Ace Cachola Ariz til Avisen.dk.

- De får et indblik i vores hverdag. For det er ikke altid os, der skaber de store resultater, men det er os, der er rundt derude og servicere kunderne, siger Ace Cachola Ariz, der har været hos ISS lidt over et år.

Båndet styrkes

På besøg havde han group vice president Tamilla Vahman. Hun var der fra 7-15 og hjalp til med alt det arbejde, Ace Cachola Ariz normalt går og laver. Og båndet mellem ansat og leder styrkes, når man mødes ude på gulvet.

- Det giver tillid og et større netværk. Nu kender jeg Tamilla, og hun kender mig. Det var ikke bare arbejde, vi snakkede også om private ting og familie. Man møder hinanden på et menneskeligt plan og ikke kun arbejdsrelateret, siger Ace Cachola Ariz.

Følte du, at de var derude for at kontrollere jer?

- Det følte jeg ikke. Hun bad mig om at fortælle hende, hvad hun skulle gøre. Hun var helt nede på jorden og spurgte om alt muligt. Jeg sendte hende bare i arbejde - 'kan du ikke gøre dit og dat', og så talte vi om, hvordan man gjorde tingene, siger han.

Som at være med i 'Undercover Boss'

Han fortæller, at det både har højnet arbejdsmoralen og glæden, at cheferne viser interesse i de ansatte.

- Nu er det ikke sådan, at den dag gjorde, at jeg så alt med nye øjne. Men jeg synes generelt bare, det er super godt, at de øverste ledere kommer ud og ser os, siger Ace Cachola Ariz.

Ace Cachola Ariz sammenligner oplevelsen med tv-programmet 'Undercover Boss'. 

- Det var den følelse, jeg også havde. Det er derfor, jeg er i ISS og bliver hos ISS. Cheferne træder ned fra deres lederposition og hjælper til og går i øjenhøjde med os, fortæller han.

Gensidig god oplevelse

Men det er ikke kun chefen, der nyder godt af at møde de ansatte. Også de finder i højere grad ud af, hvad man laver oppe på direktionsgangene.

- De var meget åbne omkring sig selv og sin stilling, og vi snakkede om, hvordan hun blev den chef, hun er i dag. Jeg fik en god forståelse for, hvorfor hun sad deroppe, siger Ace Cachola Ariz.

Tamilla Vahman, der var på besøg hos Ace Cachola Ariz, er group vice president i ISS. I dagens Berlingske fortæller hun, hvad det giver at være ude hos dem på gulvet.

- Jeg vender tilbage til min arbejdshverdag opfyldt af ny energi over at have mødt så mange dedikerede kolleger. Det er ikke noget, jeg siger, for at det skal lyde rigtigt. Det er sådan, det er. Jeg er advokat og sidder på hovedkontoret - hvordan skulle jeg ellers få føling med, hvad der sker blandt de ISS-medarbejdere, der arbejder rundt om i virksomheden? Det er altid noget, jeg glæder mig til at deltage i, siger Tamilla Vahman til Berlingske.