Eksperter langt fra at juble over iPhone 5
Den nye iPhone er forbedret, men der er fortsat plads til forbedringer, mener to eksperter.

Lanceringen af den nye iPhone 5 forløb onsdag aften helt uden overraskelser:

Skærmen er blevet større, mens telefonen både er blevet tyndere, hurtigere og lettere. Ganske som forventet.

Derfor er chefredaktør ved mobilsiden.dk, John G. Pedersen, ikke skuffet, men heller ikke glædeligt overrasket.

- Det er en super lækker telefon, men vi må jo bare konstatere, at der er tale om mere af det samme, mere af det, der fungerer.

- Men nogen revolution, der rev verden rundt, det blev det ikke, siger han og forklarer, at mange detaljer allerede var sluppet ud inden præsentationen.

John G. Pedersen mener, at særligt de iPhone-ejere, der bruger deres telefon til at surfe og ofte er på nettet, vil få en markant bedre oplevelse med det nye produkt i kraft af den nye og større skærm.

- Men jeg synes, at Nokias smartphone, som blev præsenteret i sidste uge, på mange måder er lige så interessant som den nye iPhone. Selvfølgelig vil jeg gerne prøve den nye iPhone, men jeg vil lige så gerne købe den nye Nokia Lumia 920.

Nogenlunde samme skepsis sidder mediekonsulent Jon Lund med.

- På den ene side er det et godt og fint produkt, som jeg selv har planer om at købe, men på den anden side ser den bare ud til at være blevet en lille smule bedre, og der er flere ting, som jeg savner, siger han og lister sine største anker op:

- Først og fremmest ville jeg godt have haft, at det såkaldte "siri" fungerede på dansk, og det er der ikke nogen udsigter til, siger Jon Lund om en funktion, hvor man via stemmestyring kan få telefonen til for eksempel at anbefale en god restaurant i nærheden eller fortælle om vejret.

Funktionen reagerer kun på engelsk og rummer desuden kun få restauranter i Danmark, forklarer mediekonsulenten. Derudover er han ærgerlig over, at Apple ikke har formået at udtænke et system, så han lettere kan navigere og overskue sine applikationer.

- Der havde jeg håbet på en form for visuel løsning. I dag kan jeg slet ikke overskue alle mine apps, siger han.

Den nye iPhone 5 kan købes i Danmark fra den 28. september.

/ritzau/

via Listen To News