Ekspert: Sludder med otte glas vand om dagen
Vand er godt, men det er bestemt ikke videnskabeligt bevist, når producenter af vand på flaske skruer op for den klare væskes sunde egenskaber, understreger eksperter på området. Foto: Colourbox
Anbefalinger om, at du bør drikke mindst 1,5 liter vand om dagen, er trick for at få folk til at købe vand på flaske, mener læge.

Vand er sundt for hud og hjerte. Sådan har det længe lydt, hvilket har fået masser af folk til at drikke, hvad der svarer til otte glas vand om dagen.

Men det er ifølge Johanne Sundby, professor på afdeling for Samfundsmedicin ved Universitet i Oslo, noget værre vrøvl, skriver videnskab.dk.

"Der er overhovedet ikke dokumenteret nogen specifik sundhedseffekt af at drikke mere vand. Det medfører først og fremmest, at man skal tisse mere," forklarer hun og tilføjer:

"Det giver ikke bedre hud, det renser ikke kroppen for affaldsstoffer bedre, og det giver ikke en bedre koncentrationsevne."

I lande som Norge og England anbefaler myndigheder ellers et dagligt vandindtag på mellem 1,5 og 2 liter om dagen, men ifølge den britiske læge, Margaret McCartney, er det firmaet H4H - der står bag flaskevand-mærkerne Evian og Volvic - som kommer med disse anbefalinger, der er baseret på undersøgelser præget af dårlig metodik.

"Kampagnerne for at få folk til at tro, at de skal drikker meget vand, er udelukkende støttet af næringsmiddelindustrien, som tjener mange penge på at sælge et naturligt stof dyrt," bekræfter Sundby og understreger:

"Man burde starte en modkampagne: "Nej til flaskevand". Jeg drikker ikke vand på flaske. Vand fra hanen er godt nok til mig"

Kilde: Videnskab.dk