Nørrebrogade lukket - risikerer kollaps
Hullet her tog vandet fra mellem 300 og 400 københavnere og lukkede Nørrebrogade. Her er det ødelagte vandrør ved at blive skåret over. Foto: Morten Olsen
Flere vandrør i København er sprunget. Værst er det under Nørrebrogade, der er lukket, fordi man frygter at vejen kan skride sammen.

Nørrebrogade er lige nu lukket på grund af et vandrør, der er sprunget. Det betyder, at der fosser så meget vand ud, at det er farligt at lade trafikken fortsætte. Det siger Ole Skytte, der er sektionsleder i Vandforsyningen Bynet ved Københavns Energi.

"Nå man får så stor underminering, som man gør på sådan et sted som Nørrebrogade, så er man nødt til at lukke vejen for lastbiler, busser og øvrige trafikanter. Ellers risikerer man i princippet, at vejen falder sammen, og så holder der pludselig en bus nede i hullet, og det er jo ikke så smart," siger Ole Skytte.

Bruddet på ledningerne opstod ti forskellige steder fordelt over hele København. Årsagen var en computer, der på en eller anden måde har indstillet trykket i rørene til 48 meter vandsøjle i stedet for de normale 40. Det kunne de ældste rør i byen, der er omkring 100 år gamle, ikke stå for, og derfor sprang de.

Det betyder, at 2.000 Københavnere hertil morgen vågnede op uden vand, og at Nørrebrogade fra morgenstunden blev lukket ved Stefanskirken på ydre Nørrebro.

Vandet er ifølge Ole Skytte tilbage hos alle Københavnere senest i eftermiddagen. Til gengæld kan trafikken i værste fald være stoppet hele weekenden, men det er op til Københavns Kommune at beslutte.