Ekspert: Obamas tale flytter ingen vælgere
Der var langt mindre superstjerne og mere alvor over Barack Obama, da han holdt sin tale på partikonventet.

Selvom USA's præsident, Barack Obama, natten til fredag dansk tid fremlagde en række konkrete planer for landets fremtid ved Demokraternes partikonvent, kommer talen ikke til at flytte mange stemmer.

Sådan lyder vurderingen fra USA-ekspert Derek Beach fra Aarhus Universitet, efter Obama har været på scenen ved partikongressen i Charlotte, North Carolina.

- Jeg tror ikke, de her taler har vildt stor betydning. Med mindre der sker noget uventet, så bliver valgkampen i høj grad afgjort af, hvordan vælgerne føler omkring deres pengepung.

- Økonomien og opfattelsen af økonomien kommer til at spille en afgørende rolle, siger han til Ritzau.

Derek Beach mener dog, at Obamas tale var god, da præsidenten fremlagde flere konkrete planer for blandt andet økonomien og miljøet.

Obama lovede for eksempel at skaffe en million nye job i industrien inden 2016 samt at halvere USA's olieimport inden 2020.

- Det er en anerkendelse af, at USA står i alvorlige problemer. Der er stadigvæk mange vælgere, der føler, at han ikke har slået til.

- Så han brugte meget tid i talen på at forklare, hvad han har gjort, og særligt hvad han vil gøre, hvis han bliver genvalgt, siger han.

Der var også langt mere alvorlig embedsmand og mindre rockstjerne over Obama, der var mindre sprog-sprudlende end ved tidligere taler. En nødvendig strategiændring fra Obamas side, mener Derek Beach.

- Det var en lidt speciel tale, som var langt mere detaljeret og med færre retoriske højdepunkter, end vi normalt kender ham for. Det virkede som en langt mere alvorlig præsident end den superstjerne, vi så i 2008.

- Han prøvede at fremstå som en alvorsmand, der virkelig tog sit arbejde seriøst og havde en plan for de næste fire år. Det er i høj grad det, som vælgerne har skreget efter, forklarer Derek Beach.

/ritzau/