Ekspert: Festival åbner mange muligheder
Succes på Telluride Filmfestival giver opmærksomhed fra publikum og presse - og måske en Oscar, mener ekspert.

Det danske kongedrama "En Kongelig Affære" har fået en kongelig modtagelse på den amerikanske filmfestival Telluride. Og det er absolut super interessant.

Sådan lyder det fra direktøren for det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen.

- Filmen har i forvejen et flot internationalt salg, men den interessante virkning ved Telluride er, at opmærksomheden fra den internationale filmpresse bærer videre til alle mulige andre medier, siger han.

"En Kongelig Affære" skulle være vist to gange, men nu skal den vises hele fem gange på den fire dage lange festival i Colorado. Og når tæppet går ned for festivalen, bliver det danske drama også sidste film på lærredet.

Og flere, blandt andet en af filmens hovedroller Mads Mikkelsen, fortæller, at Toronto og Telluride varsler, hvad der vil ske til Oscar. Henrik Bo Nielsen genkender forbindelsen fra Tellerutide og Toronto til Oscar.

- Det er rigtigt, at mange af filmene fra de nordamerikanske filmfestivaller i efterårsmånederne kan genkendes på nomineringslisterne til Oscar, men det er ikke en selvfølgelighed. Så enkelt er det ikke, understreger han.

Der er dog alligevel nogle interessante varsler at tage med i en oscardiskussion, påpeger Henrik Bo Nielsen.

Ligesom med Toronto, som er en markedsføringsmæssig nøgle til Nordamerika, får man reaktioner fra det nordamerikanske publikum, lyder det. Og det kan give nogle billeder af, hvad der vil ske med filmen.

- Med fare for at komme til at lyde højrøvet, så er danske film markant til stede på efterårets store, internationale filmfestivaler.

- Det bekræfter jo bare nogle mennesker, der i forvejen synes, at dansk film er interessant, i, at de skal blive ved med at kigge på, hvad vi laver. Det er en del af en helhed, men man skal være forsigtig med at udelukke en effekt af en enkelt festival.

/ritzau/