Eksklubber hylder Henning Jensen efter dødsfald
Henning Jensen (i midten) spillede blandt andre sammen med Allan Simonsen (til venstre) i Borussia Mönchengladbach. Her hilser de på landsmand og Werder Bremen-spiller Per Røntved. Foto: Willy Lund/Scanpix
Storklubberne Borussia Mönchengladbach, Real Madrid og Ajax mindes Henning Jensen, der døde mandag.

Historien om den tidligere fodboldspiller Henning Jensens død har hurtigt spredt sig i fodboldeuropa.

Hans tidligere europæiske klubber skriver om dødsfaldet på deres hjemmesider og bringer samtidig pæne vendinger om Henning Jensen som spiller og som person.

- Vi er dybt triste og kede af Henning Jensens død. Både sportsligt og menneskeligt har han efterladt et stort aftryk. Vi vil altid huske ham som en del af Borussia-familien. Vores tanker er med hans familie og kære i disse timer, siger Borussia Mönchengladbachs vicepræsident, Rainer Bonhof.

Han var holdkammerat med Henning Jensen i Borussia Mönchengladbach i perioden 1972-1976. Sammen var de med til at vinde to tyske mesterskaber, en pokaltitel og Uefa Cuppen, inden danskeren skiftede til Real Madrid.

Også den spanske kongeklub markerer Henning Jensens død ved at kalde ham en legende. Han vandt to spanske mesterskaber med klubben.

- Han var en del af et hold, som også talte andre "madridista"-legender som Stielike, Pirri, Santillana og Juanito. Real Madrid deler familiens tab og sender sine dybeste kondolencer, lyder det på klubbens hjemmeside.

Efter tre sæsoner i Real Madrid rejste han videre til Ajax. Her var han med til at vinde endnu et mesterskab. Også den hollandske storklub markerer Henning Jensens død på sin hjemmeside.

- Ajax har modtaget den triste nyhed om hans død og sender de varmeste tanker til de efterladte, skriver klubben.

Også hans tidligere landsholdskammerat Preben Elkjær begræder dødsfaldet.

- Det sødeste menneske, det største talent. Mine tanker går til familien. Hvil i fred Henning, skriver Preben Elkjær på Twitter.

/ritzau/