Southgate ser fornyet karakter hos engelsk mandskab
Den debuterende anfører Harry Kane scorede det udlignende mål i tillægstiden mod Skotland. Foto: Lee Smith/Reuters
Harry Kanes sene udligning mod Skotland viste den karakter, Gareth Southgate har savnet på holdet.

Siden VM-triumfen i 1966 har det engelske fodboldlandshold primært budt sine fans på en kaskade af skuffelser.

Tabte semifinaler, nederlag mod mindre nationer og missede slutrunder har gang på gang knækket de fodboldgale tilhængere, og lørdag var det tæt på at ske igen.

Foran 1-0 i udekampen mod Skotland lukkede England to mål ind i kampens slutfase, men dybt inde i overtiden kunne englænderne alligevel juble efter en udligning af debuterende anfører Harry Kane.

Og netop den sene udligning frem for den formøblede føring fyldte meget hos den engelske træner, Gareth Southgate, efterfølgende.

- Jeg tror, det er et kæmpe øjeblik for holdet, siger landstræneren ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Spørgsmålene omkring os går på karakter og evnen til at holde fast i situationer, hvor tingene går imod.

- Det viste vi. Var det, hvad vi håbede på, da vi mødte op? Nej, det var det ikke. Men begivenhederne taget i betragtning var det bemærkelsesværdigt, lyder det fra Southgate.

Et hold som Real Madrid har nærmest gjort det til en specialitet at score sent i kampene, ligesom man også så med Alex Fergusons Manchester United-hold tidligere.

Og det er den evne, Southgate vil have banket ind i sit mandskab, og som han så første tegn på i kampen mod Skotland.

- Vi skal være et hold, som aldrig er slået. Vi skal være et hold, hvor selv om tiden er løbet ud, så giver vi aldrig nogensinde op, siger Gareth Southgate.

Trods pointtabet i Skotland fører England sin VM-kvalifikationsgruppe med 14 point for seks kampe. Det er to point mere end Slovakiet på andenpladsen.

/ritzau/