Egyptiske styrker og militante kæmper i Sinai
Uroligheder tager til i Sinai-ørkenen, hvor beduinstammer klager over at blive forsømt af regeringen i Kairo.

Militante islamister angreb søndag en af de egyptiske sikkerhedsstyrkers bygninger i Sinai-ørkenen, hvilket førte til sammenstød og uroligheder i området. Mindst tre politifolk meldes såret.

Urolighederne brød ud, da bevæbnede mænd fra en militant islamistisk gruppe bevæbnet med granater og automatvåben ved daggry angreb Nordsinais sikkerhedskvarter i byen Al-Arish.

Sikkerhedskilder siger, at de militante kravlede op på et tag, hvorfra de affyrede mortergranater.

Samtidig kom det til kampe mellem militante og sikkerhedsstyrker i byen Sheikh Zuwayyid nær grænsen til Gazastriben, hvor tre politifolk blev såret.

Omkring 30 pansrede mandskabsvogne med støtte fra helikoptere blev sat ind mod de militante.

De egyptiske styrker indledte i sidste måned de mest omfattende sikkerhedsoperationer i Sinai i årtier mod militante. Det skete efter, at 16 grænsevagter blev skudt og dræbt den 5. august.

Efter drabene sendte de egyptiske styrker hundredvis af soldater med kampvogne og helikoptere til Sinai.

Urolighederne er taget til på halvøen, efter at den mangeårige præsident Hosni Mubarak blev fjernet fra magten ved en folkelig opstand i vinteren 2011.

Egyptens nye præsident, Mohamed Mursi, har lovet, at han vil genoprette ro og orden i området, hvor beduinstammer længe har klaget over, at de bliver forsømt af centralregeringen i Kairo.

/ritzau/AFP