Egyptiske islamister: Gå på gaden i protest
Demonstrationer mod profethånende film må fortsætte, mener Det Muslimske Broderskab, som dog fordømmer volden.

Det Muslimske Broderskab vil fortsætte demonstrationerne mod en amerikanskproduceret film, som gør grin med profeten Muhammed.

Den islamistiske bevægelse opfordrer millioner af mennesker til at møde op på Tahrir-pladsen i centrum af Egyptens hovedstad, Kairo, efter muslimernes fredagsbøn og vise deres modstand mod filmen.

En talsmand fra Det Muslimske Broderskabs politiske fløj fortæller dog, at demonstrationerne vil gå fredeligt for sig, skriver den arabiske avis al-Shorouq.

Politiet brugte torsdag tåregas og knipler for at holde vrede demonstranter på afstand af USA's ambassade i Kairo. Over 200 mennesker blev kvæstet under urolighederne, skriver nyhedsbureauet dpa.

Selvom Det Muslimske Broderskab opfordrer til flere demonstrationer fredag, så fordømmer bevægelsen angrebet på ambassaden i Kairo. Volden strider mod islamisk lov, forklarer talsmanden for broderskabet.

Også flere grupperinger blandt de yderliggående salafister vil have folk på gaden efter fredagsbønnen, men også de fordømmer torsdagens blodige demonstrationer.

Uroen begyndte tirsdag, da dele af filmen "Innocence of Muslims" blev lagt ud på internettet. Her rakkes Muhammed ned og beskrives som doven, kvindeglad og krigerisk.

Filmen har ført til uroligheder i en række muslimske lande. Værst er det gået til i Libyen, hvor den amerikanske ambassadør Christopher Stevens blev dræbt natten til onsdag ved et angreb på USA's konsulat i Benghazi.

Filmen er også blevet fordømt af en række landes regeringer, blandt andre i Indonesien, Pakistan, Afghanistan, Egypten og Tunesien.

/ritzau/NTB