Eftertænksom Contador vil køre konservativt
Alberto Contador er på vej mod en samlet sejr i Vuelta a Espana, og nu er det slut med vilde angreb.

Saxo Bank-Tinkoff Banks kaptajn Alberto Contador har kurs mod toppen af sejrspodiet i Vuelta a Espana, og nu skal de sidste tre etaper blot overstås, før champagnepropperne kan springe.

Men nu er det slut med de hidsige angreb, som den lille spanier har lanceret igen og igen i dette års udgave af etapeløbet.

- Fra nu af bliver min kørestil mere konservativ. Sådan er det jo at have trøjen. Men hver dag kan blive skæbnesvanger. Enhver punktering eller styrt kan frarøve mig den samlede sejr, siger Alberto Contador til holdets hjemmeside.

Spanieren sikrede sig en komfortabel føring, da han onsdag angreb langt fra mål og snuppede førertrøjen fra Joaquim Rodriguez på en etape, som på ingen måde lagde op til attentater i toppen af klassementet.

I dag har Contador været i det filosofiske hjørne over det, som skete onsdag, mens han sad med hovedfeltet hjem til massespurten i Valladolid, hvor Daniele Bennati vandt.

- Jeg har siddet trygt i feltet og tænkt over, hvordan vi tog førertrøjen, og hvor meget det krævede af mig og af holdet at vende løbet på hovedet på trods af Joaquims styrke i den direkte duel med mig på de stejleste bjerge.

- Det kunne nærmest ikke gøres bedre. Det var ærligt talt en etapesejr, enhver cykelrytter ville ønske at kunne vinde. Jeg er derfor både stolt og taknemmelig, siger Contador.

Der har været kontroversielle episoder i årets Vuelta, blandt andet på en af de første etaper, da Sky-holdet angreb, mens Alejandro Valverde, som på det tidspunkt førte løbet, var styrtet.

Danskerholdets kaptajn mener, at forholdet mellem han selv og Joaquim Rodriguez, som indtil onsdag lignede en sikker vinder af løbet, bygger på gensidig respekt.

- En anden vigtig ting er, at vi som konkurrenter i det fantastiske cykelløb slås voldsomt på landevejen, og det virker helt brutalt, når vi hiver trøjen fra hinanden på den måde, vi gør.

- Men konkurrencen er bygget på et fundament af gensidig respekt og fairplay, og det er noget, vi kan være stolte af i denne sport, siger spanieren.

/ritzau/